Samaan aikaan kun asiantuntijatahot tekevät tiedotusta ”Against Hate” -kampanjallaan, kansanedustaja Ville Tavio (ps) pelkää sen tekevän oikeusministeriön naurunalaiseksi. Huoli naurettavuudesta on niinkin kova, että Tavio laati asiasta tiedotteen.
Tavio uskoo mm. että kampanjalla yritetään estää EU-ja maahanmuuttokritiikkiä.
Väite on absurdi. Molemmat ”kritiikit” ovat niin vapaasti vellovia että niiden varaan perustetaan jopa puolueita, jotka vastaanottavat valtion tukea. Joten siis valtio tukee EU- ja maahanmuuttokritiikin ilmaisua rahallisesti, ihan meidän kaikkien verovaroista. Kukaan ei ole puuttunut Britanniassakaan EU-kritiikkiin, vaikkei se aina ihan rehellistäkään ole ollut, ja nyt odotetaan, tuleeko Brexitistä menestystarina vaiko historian kaikkien aikojen kömmähdys. Riippumattomat selvitykset eivät tue ainakaan ensimmäistä vaihtoehtoa.
Esimerkiksi tämän Tavion huolen voi lukea verovaroin tuetusta Suomen Uutiset-lehdestä: https://www.suomenuutiset.fi/juristikansanedustaja-ville-tavio-vihapuhek...
Onnittelen kansanedustajaa, sillä näin upea sananvapauden tila on monessa maassa vain halju haave.
Ja mitä tulee näihin Martti Suosalon ja Krista Kososen näyttelemiin videoihin, niin niissähän on mustaa huumoria, eli se on tarkoituskin olla muuta kuin haudanvakavaa. https://
Taasen jos joku kansanedustaja kirjoittaisi nettiin, että aikoo tapattaa kaikki Suomen alle 2-vuotiaat saamelaiset poikalapset, voi olla että häntä on syytäkin valistaa siitä, ettei sellainen kuulu turvalliseen Suomeen.
Tiedotteessa Tavio toistelee aivan samoja, kliseisiä teemoja joita nettiräyhälistö on pitänyt yllä häiritäkseen muun muassa poliisin työtä. Vihapuhe-käsitettä vastustetaan sillä väitteellä, ettei laki tunne sitä. Ei terminä tunnekaan, ja siksi onkin hyödyllistä, että asiantuntijatahot kampanjoivat, mikä siellä verkossa on laitonta ja mikä ei. On siis aivan epäolennainen väite, ettei laki tunne termiä. Tavio puhuu orwellilaisuudesta, vaikka on tiedossa että viha- ja pelottelukampanjat ja häiriköinti aiheuttavat sisäisen turvallisuuden ja tiedonkulun riskejä sekä ongelmia yksilöiden tai ihmisryhmien henkilökohtaiseen elämään. On ironista että Tavio on huolissaan juuri naurettavuudesta, koska naurunalaiseksi tekeminen on yksi verkkoöykkärien metodi.
Ville Tavio on siis omaksunut äärioikeiston ja trollaajien mielipidevaikuttamisen jargonin. Verkossa on yritetty jo vuosia tehdä esimerkiksi nettipoliisin työ mahdottomaksi. Trollaajat ovat nähneet yllättävän paljon vaivaa perustaessaan verkkoon erehdyttäviä feikkipoliisitilejä ja parodioita, joissa pilkataan poliisia ja ”vihapuhepoliisia” joka mukamas tukkii vihaisten kansalaisten suut. Poliisin työ tai yksittäiset poliisihenkilöt yritetään näyttää mahdollisimman naurettavina tai heitä maalitetaan valemediajulkaisuissa, kun he tekevät vain työtään. Heille soitellaan puheluita, jotka nauhotetaan ja levitetään leikeltyinä verkkoon. Heidän lapsistaan aletaan puhua nettimörköjen koloissa. Ihmiset jotka eivät itse ole minkään sortin asiantuntijoita, yrittävät loata muiden ammatilliset maineet.
Se ei ole virkamieheen kohdistuvaa kritiikkiä, vaan sabotaasia.
Trollaajat ovat onnistuneetkin tavoitteissaan esimerkiksi Turussa, jossa nettipoliisi joutui vakavan häirinnän vuoksi lopettamaan työt ja siirtymään toisiin tehtävin. Tämä on siis tapahtunut Tavion kotikaupungissa, eikä Tavio vaikuttanut edes tuntevan tapausta kun yritin asiaa häneltä tiedustella.
Nettipoliisien työ on myös ehkäistä lapsiin ja nuoriin kohdistuvia seksuaalirikoksia verkossa, joten on suorastaan traagista että ääriryhmät yrittävät estää heidän työtään, ja että juuri perussuomalaisissa vastustetaan niin paljon netin turvallisuutta.